Najbrži Servis U Tenisu


Zanima te tko je i kako postigao najbrži servis u tenisu ? Otkrit ću ti u nastavku ovog teksta. Rekordi su se mijenjali kroz vrijeme, te se još uvijek ruše. Imamo sve kvalitetnije rekete, a i tenisače. Potrebna je kvalitetna igra da se osvoje teniski turniri, ali nikada ne podcjenjuj snažne i brze servise. Oni snažno utječu na ishod teniskih mečeva, pa ih tenisači svakodnevno usavršavaju.

Prosječna brzina servisa


Ne pričam o servisima nekih autsajdera, već o poznatim prvacima u tenisu. Ne odašilju svi najbrže servise u tenisu, ali ipak mogu bombardirati protivnike. Većinom prvi servisi postižu 200 km/h ili nešto više. Kod drugih servisa postaju oprezniji, pa se oni kreću oko 150 km/h. Takvi udarci posebno dolaze do izražaja na tvrdim i travnatim teniskim terenima, dok zemlja usporava kretanje teniske loptice.

Najbrži servis u tenisu


Trenutačno rekord drži australijski tenisač Samuel Groth. Njegova postignuća u karijeri nisu velika. Do sada je ostvario najbolju poziciju kao 220. tenisač 2009. godine. U parovima postiže nešto bolje rezultate, pa se plasirao na 157. mjesto 2011. godine. Ipak, ostvario je najbrži servis u tenisu. To je postigao u Busanu protiv Vladimira Ignatika 2012. godine. Tada je 3 puta srušio stari rekord, a njegov najbrži servis išao je brzinom od 263 km/h.

Ostali brzi servisi u tenisu


Neko vrijeme rekord je držao Ivo Karlović. Njegov servis išao je brzinom od 251 km/h, te tako srušio rekord Milosa Raonica. Prije toga rekord je držao poznati Andy Roddick sa 249 km/h. U davnoj prošlosti nije bilo tako brzih servisa. Jedino se ističe Roscoe Tanner sa ostvarenih 246 km/h davne 1978. godine.

Najbrži servisi kod tenisačica


Znamo da tenisačice imaju nešto slabije servise. Ipak, neke se ističu time, te također postižu iznimno snažne i brze udarce. Trenutačni rekord drže Venus Wiliams sa postignutih 207.6 km/h, te Serena Wiliams sa 207 km/h.

0 comments:
Objavi komentar